'Laat je niet het bos met de mooie banen insturen'
'Laat je niet het bos met de mooie banen insturen'

'Niet lullen maar poetsen' - Op zoek naar m'n droombaan

Op linkedIn gepubliceerd op 15 februari 2019

Wie zoekt naar een (tijdelijke) baan op een vacaturesite zal in eerste instantie als zoekterm een functie zoals 'magazijnmedewerker', 'administratief medewerker' of 'chauffeur' invoeren.

Dus, zo gezegd zo gedaan. Ik beperkte me tot één vacaturesite. Uit discretie laat ik overigens de naam van het bewuste vacatureplatform achterwege.

Bij de resultaten kwam ik menig wervingstekst met aparte zinsnedes tegen zoals met leuke borrels en nog leukere collega's ..., EN KAN JIJ Altijd blijven lachen, waarin iedereen hard werkt onder het genot van de nodige dosis humor en niet lullen maar poetsen.

Een zogenaamd grappige insteek kwam ik tegen in een vacature met Zoek je werk waarin je de hele dag uit je neus kunt eten en snel rijk wordt? Zoek dan vooral andere vacatures. ... Wanneer kun je beter níét solliciteren? - Als je opstaan van de bank al vermoeiend vindt ... etc..

Ik kreeg daarmee de ingeving om eens op woorden en samenstellingen naar vacatures te zoeken. Warempel, het had effect.

Zo ging ik zoeken op trefwoorden als 'humor', 'lachen', 'gieren' en 'leuk'. Het leverde me een berg aan vacatures op.

Met 'uit je neus vreten' stuitte ik op de functies "Lasser worden?", twee keer "Docent Duits" en "Customer Service Duitse taal".

Wie echt een uitdaging wenst kan ook zoeken op 'stress' voor een functie als "begeleider gehandicaptenzorg" of "Manager Productie". Niet mijn pakkie overigens.

Met 'lui' kom je ook een heel eind in het vinden van een baan, ik vond daarmee een "Vertegenwoordiger" en met 'dom' een "Barmedewerker Ziggo Dome".

Wie echt lui als een varken is vindt z'n droombaan met 'slapend rijk worden'. Het biedt je interessant werk bij het Rijk als "Business Controller IT, Een onderdeel van het Rijk".

'Lui als een varken' leidde me naar een absolute topfunctie als "Adviseur Dagelijkse Bankzaken, Toonaangevende Bank".

Vervolgens ging ik zoeken op scrabreuze woorden.

'Seks', 'sex', 'sexueel' en 'sensueel' brachten niets. Daar kan ik me nog iets bij voorstellen.

Maar 'geil' bood me een topbaan als "Assistent filiaalmanager" of "Financieel-administratief medewerker".

Ook 'Neuken' bracht me een stoot van een job: ... op zoek naar enthousiaste, leergierige functioneel beheerders, informatie analisten, procesmanagers, data analisten die graag een boost aan hun carrière willen geven! ....

En met 'pijpen' kom je er ook: als "Product Manager" met de belofte ... En er zit meer in de pijplijn! ....

Toch nog eens zoeken op een functie. 'Sexwerker' en 'prostituee' gaven nul resultaat. Wat een preutsheid terwijl er een markt is voor dit eerzame maatwerk.

De zoekopdracht met 'pooier' gaf me daarentegen een prachtig resultaat: "Klantadviseur familieberichten". Gek genoeg met 'souteneur' weer niet. En met 'hoerenloper' wilde het ook niet lukken.

Conclusie. Voor wie het nog niet weet, solliciteren is een 'uitdagende' bezigheid. Ik kan het iedereen aanraden. 'Elke lul de behanger' doet de was om "Klusjesman" te worden.

De bronnen hieronder kunnen behulpzaam zijn als je niet meer weet wat je (later) wilt worden. Fijne avond en Goed weekend!

Bronnen: De 10 meest bizarre beroepen, De meest rare banen, iets voor jou? Een top 10, 7 rare banen die heel goed betalen, Veel ophef over vacature met nogal bizarre criteria bij Peugeot dealer, 27 Bizarre functietitels en hun echte benamingen.


De geplaatste artikelen zijn te vinden op mijn account van LinkedIn: Joost van Meeteren Websites & Fotografie.

Joost van Meeteren, 15 februari 2019