Rozendaalse Veld
Rozendaalse Veld

Economie - Volop werk, maar toch werkloosheid. Hoezo?

Op linkedIn gepubliceerd op 27 februari 2019

door Menno Tamminga in het NRC van 25 februari 2019. Ook te lezen in de papieren versie van het NRC van 26 februari 2019 op Economie E2.

Een lezenswaardige column over het probleem van hardnekkige langdurige werkloosheid - onder jong en vooral oud - die ook in hoog-conjunctuur niet zal verdwijnen en verrassend genoeg zelfs ietjes groeit.

En als je dat gegeven koppelt aan de voorspellingen van Richard Baldwin in het interview 'Middenklasse krijgt in deze economische revolutie de tikken' in het NRC, 25 februari 2019 / 'Deze Globotics-revolutie wordt vrij ontwrichtend' (NRC papieren versie, 26 februari 2019) dan moeten vooral de hogeropgeleiden in de dienstensector de borst maar alvast natmaken.

Het zal niet meer zijn zoals het was met vaste banen en cao's, allemaal veroorzaakt door de derde economische revolutie die er aan komt. De automatisering zal steeds meer werk van hogeropgeleiden overnemen en wij zullen met goedkopere mensenkrachten van buiten op freelance-basis moeten gaan concurreren.

Stof in overvloed om over na te denken.


De geplaatste artikelen zijn te vinden op mijn account van LinkedIn: Joost van Meeteren Websites & Fotografie.

Joost van Meeteren, 27 februari 2019