SVG

voorbeelden

Joost van Meeteren


SVG - Voorbeeld 1

...


SVG - Voorbeeld 2

... ...


SVG - Voorbeeld 3

... ...


SVG - Voorbeeld 4

...


SVG - Opmerkingen

Bovenstaande voorbeelden zijn aan de website van W3C: http://www.w3schools.com/svg/svg_examples.asp ontleend.


Een voordeel van SVG ten opzichte van GIF en JPG is de geringe omvang qua bytes van de afbeeldingen.


Een SVG-afbeelding wordt in de meeste browsers zoals Firefox en Safari alleen geladen als er een SVG-viewer op de pc is geïnstalleerd. De SVG-viewer van Adobe kan gratis van het volgende webadres worden gedownloaded: http://www.adobe.com/svg/viewer/install/ (Download Adobe® SVG Viewer 3).


Voor het maken en bewerken van geavanceerdere SVG-afbeeldingen gebruik ik het liefst Inkscape. Met Inkscape kunnen SVG-afbeeldingen geëxporteerd worden naar PNG-, GIF en JPG-afbeeldingen.
Via INKSCAPE Download Now kan Inkscape worden gedownloaded.

Als u een logo voor uw website wilt ontwikkelen is SVG dé uitkomst. Een logo in GIF- of JPG-formaat dat op basis van SVG is gemaakt, kan qua tekst(opmaak) en afbeeldingen moeiteloos weer worden aangepast en naar het gewenste beeldformaat opnieuw worden omgezet. Een logo dat in GIF of JPG is gemaakt, moet voor een aanpassing daarentegen helemaal opnieuw worden ontworpen.

Bij Inkscape geldt de regel dat voor het exporteren naar GIF- en JPG-afbeeldingen het SVG-bestand eerst als PNG-bestand wordt opgeslagen. Het PNG-bestand wordt vervolgens in een 'gewoon' fotobewerkingsprogramma omgezet naar GIF of JPG.


Joost van Meeteren Websites
2002-2022 © Joost van Meeteren, Bennekom NL
Laatste update website: vrijdag 2 december 2022 om 08:00