De Persoonlijke Kracht Methodiek

JOOST De WebMaker zoekt zijn persoonlijke powerkleuren

Op zoek naar mijn powerkleuren in m'n fotografieProfielfoto Joost van Meeteren

Inleiding. In een vervolg op de twee sessies rond KLEURADVIES bij Lidwina Brusche van Briljant Marketing in Ede heb ik het boek Krijg toch allemaal de Kleuren aangeschaft.

Ik ben heel benieuwd welke powerkleuren bij mij passen. Als ik mezelf omschrijf kom ik uit op een denker/doener. Ik ben geen denker in de zin van denken als doel op zichzelf maar denken om inzichten te verkrijgen en verdiepen om ze in te zetten bij meer zelfinzicht, een activiteit of creatie.
Zelfinzicht helpt bij het gemakkelijker vinden van de ideale klant. Nieuwe kennis of inzichten kan ik inzetten voor mijn klanten.

Omdenken. Ik zit midden in een OMDENK-proces. OMDENKEN betekent voor mij dat ik anders leer kijken naar situaties en andere mensen. Maar daarvoor dien ik ook ten aanzien van mezelf anders te kijken. Bij het vinden van mijn powerkleuren hoop ik me zelf beter te leren kennen. Met wellicht de nodige verrassingen in petto.


Fotografie. De afgelopen 13 jaar ben ik druk doende geweest met fotografie. Je bent voortdurend bezig een goed beeld neer te zetten. Maar ik denk dat je misschien wel onbewust ook bezig bent met je favoriete kleuren in beeld te brengen.

Daarom heb ik nu een aantal foto's bij elkaar gelegd die volgens mij iets zeggen over mijn kleurfavorieten.


I. Kijk ik naar foto 1-3, dan zie ik pasteltinten op aquarel en rode tot dieprode kleuren met diepblauw en groen verschijnen.

foto ... 1
foto ... 2
foto ... 3


II. De mooiste kleuren ervaar ik in m'n gefotografeerde bloemen. Bij goed buitenlicht, zonder direct zonlicht komen ze het best naar voren.
Er zitten ook twee bloemen van papier bij waarvan ik de kleuren verblindend mooi vind.
Foto 4 is paars en foto 5-6 toont geel tot rood.

foto ... 4
foto ... 5
foto ... 6


III. In foto 7-9 komt zwart voor, als achtergrond of in een figuurvorm. Zoals ook in de villa met de zwart-wit-lijnen in een gekleurde omgeving.

foto ... 7
foto ... 8
foto ... 9


Ga hier naar het overzicht van mijn besproken foto's: Mijn favoriete kleuren zoeken in m'n foto's voor bij het boek "KRIJG TOCH ALLEMAAL DE KLEUREN | hoe je krachtig uit de verf komt".

Opmaak pagina. Op deze pagina heb ik bewust gekozen voor een zwarte achtergrond. Hierdoor komen volgens mij de kleuren in de afbeeldingen 't best tot hun recht.


Vergelijk de hier gemaakte kleurkeuzes in m'n fotografie met de kleuren die ik heb gekozen in Op zoek naar mijn powerkleuren in DE 10 KLEURFAMILIES en met Mijn persoonlijke kleurenwaaier.


De literatuur samenvattend:

Bij de kleurenwaaier van Art of Image zijn de kleuren gekozen op basis van een meting met doeken. Om zo passende kleding en accessoires te kiezen voor een optimaal IMAGO. *
De 2 sessies hiervan heb ik afgerond. Zie hiervoor De persoonlijke kleurenwaaier.

Bij De Persoonlijke Kracht Methodiek gaat het om de kleuren die jij kiest om zo de beste versie van jezelf te ontdekken en daardoor krachtig zichtbaar te worden voor de buitenwereld.
Deze methode is uitgewerkt in het boek Krijg toch allemaal de Kleuren.

januari-februari 2022