Opmerkingen
W3.CSS is een prachtig alternatief voor BS (Bootstrap).
Als je kunt spelen met de code van HTML5 en CSS3, is W3.CSS een prachtig Framework om webpagina's mee te bouwen.
Aangezien W3.CSS 'codegericht' is, is het alleen weggelegd voor gevorderden. Voor wie niet in webcode kan schrijven, is W3.CSS niet geschikt.
W3.CSS biedt je een heel scala aan weergave-mogelijkheden zoals soorten menu's, grids en formulieren, aangestuurd door classes.
Webpagina's in W3.CSS worden niet gehinderd door het gebruik van JS (JavaScript) voor daaraan verbonden functies.
BS wordt door sommigen als 'zwaar' betiteld door het gebruik van JS. Het laden van pagina's zou dan worden belast door JS. Zelf ondervind ik daar geen hinder van.
Als je vergeet één of meer JS-functies aan een pagina in BS toe te voegen, kan het gebeuren dat zo'n pagina niet naar behoren werkt.
Daar zie je het grote voordeel van W3.CSS: je hoeft je alleen te richten op HTML en CSS.
Voorwaarde is dan wel dat elke webpagina in de head-sectie verbinding maakt met https://www.w3schools.com/w3css/4/w3.css (hierdoor altijd up-to-date).
Zonder het bestand w3.css kunnen de classes ('class="w3-bar w3-black"') niet geladen worden.
Opmerking. Classes hebben het voordeel dat de opmaak centraal geregeld wordt. Een nadeel is dat je de juiste omschrijving van de classes altijd bij de hand moet hebben.
W3.CSS biedt de nodige templates op W3.CSS Templates, gerangschikt naar doel ('Blog Template') en thema ('Architect Template').
Met de nodige inventiviteit kun je in W3.CSS een geheel eigen ontwerp creëren.
Hier heb ik een voorbeeld in W3.CSS op basis van een foto-template.
Tot slot. Net als BS is W3.CSS geheel gratis te gebruiken.
Zoals ik al vermeldde is W3.CSS alleen geschikt voor gevorderden. Wil je een website ontwerpen zonder kennis van webcode, dan is WordPress een goed alternatief.
Zou je opteren voor W3.CSS (veilig en met extreem snel ladende pagina's), dan kun je mij vragen om een website in dit Framework te bouwen.